Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Projekt cyklistických dat získal cenu publika Německé ceny za mobilitu

23. 10. 2024

Projekt „MoveOn“ na Technické univerzitě v Drážďanech je zaměřen na zlepšení cyklistické infrastruktury pomocí dat GPS a nyní získal Cenu veřejnosti v rámci Německé ceny za mobilitu.

Cyklistická a automobilová doprava ve městě
Projekt „MoveOn“ analyzuje data GPS od cyklistů s cílem lépe plánovat cyklistickou infrastrukturu a navrhovat ji podle potřeb cyklistů. Projekt Technické univerzity v Drážďanech nyní získal Cenu veřejnosti Německé ceny za mobilitu. Na digitálním summitu spolkové vlády jej představil spolkový ministr dopravy Volker Wissing.

Sven Lißner, vedoucí výzkumné skupiny Cycling/Bike Lab na katedře dopravní ekologie, je oceněním potěšen: „Nominace na cenu je důležitým signálem pro posílení cyklistické dopravy v Německu a motivuje nás k dalšímu výzkumu digitálních konceptů pro města a obce přátelské k cyklistům.“

Projekt je digitální platformou pro cyklistická data
V rámci projektu „MoveOn“ vyvíjejí dopravní vědci z TU Drážďany společně se spin-off firmou TUD Flow.d GmbH a Klima-Bündnis e. V. (Klimatická aliance) digitální platformu pro cyklistická data. Vycházejí přitom z dat shromážděných a shromážděných v rámci celostátní kampaně „City Cycling“.

Získané údaje lze použít k analýze čekacích dob na křižovatkách nebo ke statistice a místní orgány mohou kontrolovat úspěšnost svých opatření. To také usnadňuje politickou komunikaci pro další opatření.

Přibližně 7 milionů jízd na kole poskytuje databázi
Více než 475 000 účastníků ve více než 2 800 obcích zaznamenává pomocí aplikace své cesty na kole. To umožnilo projektovému týmu analyzovat přibližně sedm milionů jízd ročně. Místní úřady, které se účastní kampaně City Cycling, získávají základní analýzu zdarma.

Více zde.


Štítky: Základní data o mobilitě (Fakta a čísla, tag12), Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27)