Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Projekt CYCLE UP! propaguje udržitelnou cyklistiku na setkání v Tartu

25. 07. 2024

Projekt CYCLE UP! nabízí jedinečnou platformu, kde umění a kreativita pomáhají zvyšovat povědomí a inspirovat komunitu k používání jízdních kol jako klimaticky neutrálního a udržitelného dopravního prostředku. Ve spolupráci s osobami s rozhodovací pravomocí můžeme vytvořit lepší, bezpečnější a ekologičtější budoucnost pro všechny.

Abychom mohli lépe sdílet informace o projektu a zapojit odborníky a osoby s rozhodovací pravomocí do jeho výsledků, zveme na setkání v Tartu osoby, které poskytnou praktické příklady výstavby a plánování cyklostezek, bezpečnosti a zapojení komunity.

Vzhledem k tomu, že problémy spojené s plánováním a výstavbou cyklostezek jsou často podobné, je velmi užitečné vyměňovat si a sdílet zkušenosti a poznatky na toto téma. Společnou diskusí a výměnou nejlepších praktických zkušeností můžeme dosáhnout řešení, která budou jednotně dobrá, pohodlná a bezpečná.

Hlavními tématy jsou :

Stanovení priorit a podpora

Plánování/projektování nových cyklostezek - město Tartu: Očekáváme, že odpovědní činitelé budou ve svých akčních plánech a strategiích upřednostňovat podporu cyklistické dopravy. To zahrnuje investice do infrastruktury, například rozšiřování a zkvalitňování sítě cyklostezek.

Zajištění bezpečnosti

Bezpečnost: Bezpečnost cyklistů je nesmírně důležitá. Očekáváme, že odpovědní činitelé přijmou opatření, která zvýší bezpečnost cyklistů, včetně vytvoření přehledných a bezpečných cyklostezek a zpřísnění dopravních předpisů.

Zapojení komunity a zvyšování informovanosti

Zapojení komunity: Očekáváme, že rozhodovací orgány budou podporovat iniciativy, které zvyšují povědomí o výhodách cyklistické dopravy a povzbuzují komunitu k aktivnější účasti. To může zahrnovat vzdělávací programy, kampaně a akce, které propagují cyklistickou dopravu.


Štítky: Infrastruktura a vozový park (Fakta a čísla, tag11), Bezpečnost (Mezioborového plánování, tag18), Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27)