Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Demonstrace - děti bezpečně pěšky i na kole v silničním provozu

16. 09. 2024

Od 16. září do 27. října 2024 budou děti, mladí lidé a jejich rodiny na mnoha místech společně dobývat ulice v rámci kampaně Kidical Mass. Akčních dnů Kidical Mass se po celém Německu účastní také skupiny ADFC.

Demonstrační nápis požadující bezpečné cyklostezky pro děti
Kidical Mass má vizi, že všechny děti by měly mít možnost jezdit na kole a chodit pěšky bezpečně a samostatně v silničním provozu.
Od 16. září do 27. října budou tisíce lidí po celém Německu demonstrovat na kolech: chtějí dosáhnout lepší a bezpečnější mobility pro děti, protože jejich motto zní: „Silnice jsou pro všechny“. V Německu se kampaní účastní přibližně 120 organizací ADFC. Zřizují se dočasné školní ulice nebo ulice na hraní nebo děti jezdí do školy takzvanými cyklobusy.

Najděte Kidical Mass ve svém okolí

Kidical Mass zviditelňuje děti a dává jim hlas v dopravě. Plánování mobility přátelské k dětem se zaměřuje na jejich potřeby prostoru a bezpečnosti - a činí místa obyvatelnější pro všechny generace. ADFC je součástí aliance Kidical Mass a podporuje její požadavky.

Originál zde.


Štítky: Bezpečnost (Mezioborového plánování, tag18), Pěší doprava (Dobrá praxe, tag28), Kampaně (Občan, tag35), Děti (Občan, tag38), Veřejný prostor (tag42)